نتایج مطالعه محققان دانشگاه مریلند آمریکا نشان می دهد که مصرف خوراکی های تخمیر شده مانند ماست، شیر سویا،برخی انواع شکلات تیره و ترشی ها به درمان کمرویی کمک می کند.
به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی ساینس، این محققان با انجام این مطالعه متوجه شدند افرادی که مقدار بیشتری از این خوراکی ها می خورند، علایم کمتری از اضطراب اجتماعی دارند.
محققان می گویند: باکتری های مفید در خوراکی های تخمیر شده، محیط روده را به طور مطلوبی تغییر می دهند و این تغییرات روده، بر اضطراب اجتماعی تاثیر می گذارند.
اضطراب اجتماعی که به عنوان هراس اجتماعی نیز شناخته شده است، ترس مداوم و قریب به اتفاق از موقعیت های اجتماعی است و یکی از شایع ترین اختلالات اضطرابی به شمار می رود.
افراد مبتلا به این اختلال ممکن است از فعالیت های روزمره مانند ملاقات با غریبه ها، صحبت کردن در جمع، صحبت کردن با تلفن یا خرید کردن، بترسند.
اضطراب اجتماعی در کار، تحصیل و روابط اجتماعی اختلال ایجاد می کند و درمان آن با رفتار درمانی شناختی یا داروهای ضد افسردگی همراه است.
تصور می شود که از هر 10 نفر یک نفر به این اختلال مبتلا باشد. همچنین اضطراب اجتماعی در زنان به طور معمول دو برابر مردان است.
محققان در این مطالعه 710 نفر را مورد ارزیابی قرار دادند؛ آنها یک پرسش نامه برای ارزیابی شخصیت و شیوه زندگی به این افراد دادند که مقدار مصرف خوارکی های تخمیر شده در 30 روز را در آن درج کنند.
این خوارکی ها شامل ماست، شیر سویا، کلم ترش، برخی انواع شکلات تیره و ترشی ها می شد.
این مطالعه نشان داد، افرادی که خوراکی های تخمیر شده بیشتری مصرف می کردند، علایم کمتری از اضطراب اجتماعی داشتند و این تاثیر در میان افرادی که در معرض خطر ژنتیکی اضطراب اجتماعی قرار دارند، بیشتر بود.
دکتر متئو هیلینایر از محققان این مطالعه گفت: مطالعات قبلی بر روی حیوانات نشان داده اند که پروبیوتیک ها می تواند سطح GABA را افزایش دهد؛ GABA یک ناقل عصبی است که کار داروهای ضد اضطراب شبیه بنزودیازپین ها از قبیل دیازپام را تقلید می کند.
محققان نتیجه گرفتند که مصرف خوراکی های تخمیر شده شامل پروبیوتیک ها، می تواند به عنوان یک مداخله کم خطر برای کاهش اضطراب اجتماعی عمل کند.
این مطالعه در نشریه Psychiatry Research منتشر شده است.