کنترل بهتر قند خون با این روش جدید

دیابت

مطالعات جدید نشان می دهد که در میان افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ، آنهایی که صبحانه با محتوای انرژی بالا و شام با محتوای انرژی پایین دریافت می کنند  قند خونشان به نسبت افراد مصرف کننده صبحانه با محتوای انرژی کم و شام با محتوای انرژی بیشتر ، بهتر کنترل می شود. بنابراین تنظیم رژیم غذایی افراد مبتلا به دیابت بر اساس این مدل می تواند باعث بهبود کنترل متابولیک و جلوگیری از عوارض دیابت نوع 2 شود.
مطالعه ای به منظور بررسی تاثیر الگوی غذایی صبحانه با انرژی زیاد و شام با انرژی کم (رژیم B ) و الگوی غذایی صبحانه با انرژی کم و شام با انرژی زیاد (رژیم D)  بر روی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد. نتایج این مطالعه در مارچ 2015 در مجله ی   Diabetologia منتشر شد.
در مطالعه ی قبلی بر روی  افراد چاقی که به دیابت مبتلا نبودند مشخص شد  رژیم B  در مقایسه با رژیم D باعث کاهش قند خون بعد از وعده ی غذایی می شود. در مطالعه ی فعلی که یک مطالعه ی تصادفی است 18 نفر ( 10 مرد و 8 زن ) 30 تا 70 ساله که کمتر از 10 سال است به دیابت نوع 2 مبتلا شده اند و نمایه ی توده ی بدنی آن ها بین 22-35  است با متفورمین و یا توصیه های رژیمی تحت درمان قرار گرفتند( 8 بیمار تنها با رژیم و 10 بیمار با رژیم و متفورمین تحت درمان قرار گرفتند). بیماران به صورت تصادفی به مدت یک هفته در دو گروه رژیم B و رژیم D قرار گرفتند. رژیم B صبحانه پرکالری و شام کم کالری است. رژیم D شامل همان میزان انرژی منتها جای وعده ی صبحانه و شام عوض می شود. بیماران رژیم را به مدت 6 روز قبل از روز نمونه گیری در خانه ی خودشان دریافت کردند. در روز هفتم (روز نمونه گیری ) هر گروه وعده های غذاییشان را در کلینیک دریافت کردند و نمونه ی خون قبل از هر وعده ی غذایی و 15 ، 30 ، 60 ، 90 ، 120 ، 150 و 180 دقیقه بعد از خوردن وعده ی غذایی جمع آوری شد. سطح گلوکز بعد از وعده ی غذایی و همچنین سطح انسولین در هر کدام از بیماران اندازه گیری شد. دو هفته بعد بیماران برنامه ی غذایی دیگری را در پیش گرفتند و آزمایشها تکرار شد.
نتایج نشان می دهد که در شرکت کنندگان پیروی کننده از رژیم B سطح گلوکز بعد از غذا 20 % کمتر و سطوح انسولین 20 %  بیشتر از شرکت کنندگان پیروی کننده از رژیم D  بوده است. با وجود این که کالری کل رژیم و کالری وعده ی ناهار در هر دو گروه یکسان بود ،
مشاهدات نشان می دهد که تغییر در زمانبندی وعده های غذایی روی ریتم کلی انسولین بعد از غذا تاثیر داشته و به مقدار قابل توجهی باعث کاهش در سطح گلوکز بعد از غذا می شود. زمانبندی وعده های غذایی یک فرد  می تواند یک فاکتور مهم در بهبود تعادل گلوکز و پیشگیری از عوارض دیابت نوع 2 باشد.

امتیاز دهید

طراحی وبسایت و سئو توسط مهندس هرمزی ۰۹۳۶۰۶۱۳۸۱۲

اشتراک گذاری مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

رسانه های اجتماعی
اینستاگرام

متاسفانه مشکلی پیش آمد!

لطفا بعدا دوباره امتحان کنید
باشه

محاسبه توده بدنی

پاک کردن فرم

توده بدنی چیست؟

شاخص توده بدنی یا BMI از تقسیم وزن (کیلوگرم) به مربع قد (متر) به دست می آید. BMI به صورت مستقیم میزان چربی های بدن را اندازه گیری نمی کند بلکه میزان بافت چربی بدن را در مقایسه با بافت های استخوان و عضله به دست می دهد.