تلخی دهان در اثر چه عارضه ای در بدن پدید می آید؟مهمترین دلیل این مشکل کجاست؟
مریم شیرمستی با اشاره به مشکلات گوارشی شایعی که در ماه رمضان وجود دارد، گفت: ریفلاکس معده از مهمترین این مشکلات است و خصوصا در افرادی رخ میدهد که بلافاصله بعد از صرف غذا آن هم در وعده سحر میخوابند.
وی معتقد است: برای کنترل این شرایط باید از مصرف آب و مایعات فراوان همراه غذا خودداری کرد و از خوابیدن بلافاصله بعد از غذا و با معده پر پرهیز شود.
این کارشناس تغذیه تلخی دهان را از دیگر مشکلات شایع در ماه رمضان دانست که دلیل آن غلبه طبع صفرا است. در این صورت افراد باید بیشتر از غذاهای خنک استفاده کنند. همچنین مصرف عرق کاسنی دو مرتبه در روز و هر مرتبه یک نصف استکان مفید است. مصرف خاکشیر هم میتواند موثر باشد و از تلخی دهان در طول روز بکاهد.
وی افزود: ورم معده از دیگر مشکلات گوارشی شایع در ماه رمضان است که در افراد مبتلا به زخم معده بیشتر دیده میشود. در این شرایط افراد باید از غذاهایی بین افطار و سحر استفاده کنند که فشار کمتری به دستگاه گوارش آنها وارد کند.
شیرمستی خاطرنشان کرد: سبزیجات فراوان، نوشابههای گازدار، قهوه و چای غلیظ از جمله مواد غذایی است که باعث فشار به معده میشود.
وی به افرادی که دچار این مشکل هستند توصیه کرد: بین وعده افطار تا سحر دو فنجان عرق نعناع مصرف کنند.
این کارشناس تغذیه با اشاره به خاصیت ضد التهابی ماهی، مصرف ماهی در وعده افطار را نیز برای افراد مبتلا به ورم معده مفید خواند.