در ماه رمضان از چه دارویی نباید استفاده کنیم؟

قرص

افرادی که رزه می گیرند، به  دلیل  عوض شدن شیوه  زندگی و بخصوص تغذیه، باید در استفاده از داروها دقت بیشتری کنید. ما در این  بخش داروهای ممنوعه و  زیان آور در ماه رمضان را به شما معرفی می کنیم…
در ماه رمضان، سیستم بدن، تغییراتی اساسی می کند. به طور مثال بدن دچار کم آبی می شود، افت فشارخون و قند خون را تجربه می کند و افراد معمولاً دچار گرگرفتگی، یبوست، سردرد، بی حالی و خشکی بدن می شوند. به ویژه که ماه رمضان چند سال اخیر با تابستان مواجه شده و روزه داران، مدت زمانی طولانی را گرسنه و تشنه می مانند.
داروها می توانند علائمی را که معمولاً در ماه رمضان رخ می دهند، تشدید کنند و آسیب هایی جدی به بدن وارد کنند. به همین منظور بهتر است داروهای مضر در ماه رمضان را بشناسیم و برای کاهش آسیب ها، درباره ی قطع مصرف دارو با پزشک مشورت کنیم و یا از مصرف خودسرانه ی آن ها بپرهیزیم.

داروهای ممنوعه و مضر در ماه رمضان

– مسکّن ها
ما ایرانی ها عادت داریم به محض احساس درد، از مسکّن ها استفاده کنیم. به ویژه که در ماه رمضان ممکن است دچار عوارضی چون سردرد، دردهای گوارشی، کلیوی و… گردیم.
امّا باید در مصرف مسکّن ها بیشتر دقت کنید و دو مسکّن را از لیست داروهای خود حذف کنید: استامینوفن و بروفن!
استامینوفن ها بر سلول های عصبی تاثیر می گذارند تا فرد کمتر درد را احساس کند. این تاثیرگذاری، توان سلول های عصبی روده را کاهش می دهد و موجب یبوست می گردند. این عملکرد، زمانی که با کمبود فیبر و کم تحرکی در ماه رمضان همراه می شود، مشکل یبوست را دوچندان می کند.
بروفن نیز یکی از داروهای ممنوعه در ماه رمضان است زیرا سیستم گوارشی را تحت تاثیر قرار می دهد و برای کسانی که سابقه ی بیماری های گوارشی دارند و در ماه رمضان دچار آسیب های گوارشی می شوند، بسیار مضر است.

– دیورتیک ها
دیورتیک ها داروهای ادرارآورند و معمولاً برای بیمارانی که فشارخون بالا یا بیماری های کلیوی دارند، تجویز می شوند. دیورتیک ها همراه با ادرار، بخش قابل توجهی از نمک و آب بدن را نیز خارج می کنند و می توانند در طول روز باعث کم آبی بدن، یبوست شدید و افت فشارخون شوند.

– آنتی هیستامین ها
آنتی هیستامین ها انواع مختلفی دارند و برای کاهش خارش، آبریزش بینی و … استفاده می شوند. به دلیل این که بهار و تابستان، فصل اوج گیری آلرژی هاست، ممکن است به مصرف آنتی هیستامین ها معتاد شده باشید امّا باید آن ها را در طول ماه رمضان ترک کنید.
آنتی هیستامین ها باعث خشکی بدن می شوند، متابولیسم کبد را مهار می کنند، اختلالات گوارشی ایجاد می کنند، اشتها را افزایش می دهند و معمولاً باعث خواب آلودگی، سردرد و گرگرفتگی می گردند.
تمامی عوارض گفته شده، باعث تشدید آسیب های گرسنگی و تشنگی در طول روزهای ماه رمضان می شوند.

– قرص های ضد بارداری
اگر همیشه از قرص ها برای پیشگیری از بارداری استفاده می کنید، بهتر است روش دیگری را پیش بگیرید.
قرص های ضد بارداری در بعضی افراد ایجاد تهوع و سردردهای میگرنی را تشدید می کنند. این درحالی است که احتمال بروز حملات میگرنی در ماه رمضان به خودی خود بالاست.
اگر هم قصد افزایش وزن در ماه رمضان را ندارید، بهتر است مصرف قرص های ضد بارداری را که اشتهاآورند، کنار بگذارید.

– داروهای ضد آکنه
معمولاً داروهایی که برای پاک شدن پوست از آکنه یا جوش های پوستی استفاده می شوند، پوست را خشک می کنند تا با لایه برداری، از شرّ جوش ها خلاص شوند.
لایه برداری پوست، نیازمند خشکی پوست است. اگرچه برخی پمادها و داروها تاثیری آنی بر خشکی بدن نمی گذارند امّا بهتر است برای ماه رمضان، داروهای ضدآکنه را کنار بگذارید. به ویژه اگر از داروی روآکوتان استفاده می کنید که علاوه بر خشکی بدن، باعث سردرد، ریزش مو و بی حالی نیز می شود.
هشدار!

پیش از قطع مصرف این داروها در ماه رمضان، با پزشک خود مشورت کنید. مصرف یا قطع مصرف خودسرانه ی داروها، عوارضی جبران ناپذیر دارد.

امتیاز دهید

طراحی وبسایت و سئو توسط مهندس هرمزی ۰۹۳۶۰۶۱۳۸۱۲

اشتراک گذاری مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *